Ana Sayfa

STİLETTO AYAKKABI

siyah rugan stiletto ayakkabıSttiletto'nun sözcük anlamı " kılıç gibi ince ve keskin"  anlamına gelmektedir. Bu sözcüğün ayakkabılara isim olmasının nedeni ise topuklarının inceliğidir.
Ayakkabı erkekler için, çoğunlukla giyim tarzına uyum sağlayan ve ayakları dış etkenlerden koruyan bir giysi. Ancak kadınlar için stilin kişiliğin ruh halinin dışavurumudur. Bayanlar sadece ayakkabısını değiştirerek ruh halini değiştirebilir. Babet ile kombinlenmiş bir kıyafetin içerisindeyken cıvıl cıvıl küçük bir kız şirinliğinde davranırken, yalnızca bir stiletto giyerek bir anda dişiye dönüşebilir. Dışarıdan bakan bir erkek stiletto giymiş bir kadının ne kadar seksi hissettiğini yada bir anda ruh halinin nasıl değiştiğini anlayamaz. Bir anda bu ruh haline nasıl geçiş yaptığınızı ise tahmin bile edemez.,
Bir kadın topuklu ayakkabı içerisindeyken kendisini daha güçlü, daha seksi,daha dokunulmaz hisseder. Hele ki bu sadece topuklu değil de bir stilettoysa buna bir de dişiliği eklenir ve bu kimlik gittikçe bir alışkanlığa ve tutkuya dönüşür. Kişilik bunun üzerine kurgulanır ve stiletto bir ayakkabı değil bir yaşam tarzına dönüşür.
stiletto bayan siyah ayakkabı
Bayanların vazgeçilmezi arasına giren stiletto ayakkabılar yeniden trendler arasında. Stiletto ayakkabı giyen kadının bacak boyu da önemlidir. Bacak boyu uzun olan bayanlar tarafından giyildiğinde çekicilik kat kat artar. Bu demek değildir ki kısa bacak boyu olan kadınlar stiletto giyemez. Stilettolar bacak boyunu uzun gösterdiğinden kısa bacak boylu kadınlar tarafından özenle tercih edilmelidir. Her sene değişen modayla birlikte bu sene de şortların altında, elbiselerle, etekler yada pantolonlarla çok rahat kombinleyeceğiniz bir ayakkabı stilettolar. Sivri burunlu olması nedeniyle sizi hem daha ince gösterecek hemde daha zarif bir görüntü katacaktır. Kot pantolon ile kullanıldığında spor bi şıklık katarken, döpiyes takımlar ile de iş yerinde gözde olmanızı sağlayacaktır. Yaz için Neon renkler tercih edin daha güzel ve dikkat çekici olacaktır. Her bayanın dolabında mutlaka bir tane bulundurması gereken bir ayakkabı tarzı.
Ancak stiletto giymenin altın kuralı ise; o incecik topuklar üzerinde sanki babet üzerindeymiş gibi rahat yürüyebilmektir. Geniş adımlarımızı dizimizi kırarak atmalı, bedenimiz arkaya doğru yaylanmalı ve dengemizi bu şekilde sağlamalıyız. o ince topuklar üzerinde dengede durmakta zorlanan, sık sık ayağını burkan, tökezleyen bir kadın görmek hiç hoş olmayacağı gibi itici olur.
Dikkat etmeniz geren bir diğer konu ise; çok fazla ayakta kalacağınız zamanlarda yada yürüme mesafenizin uzun olacağı durumlarda tercih etmemelisiniz. Ya da çözüm olarak çoğu bayanların yaptığı gibi yanınıza rahat bir babet alıp zaman zaman değiştirmek olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder