Ana Sayfa

PLATFORM TOPUKLU AYAKKABI

indir
Platform, topuklu ayakkabıların ön kısmında kullanıldığında ayağınızın hissettiği eğimi azaltır. Diğer topuklu ayakkabılara göre nispeten ayak yapısına daha uygun olarak tasarlanmıştır. Böylelikle son derece rahat ve kullanışlı modellerdir. Tüm şıklığı ve zarifliğiyle, ağrı ve acı çekmeden rahatça uzun bir süre kullanılabilir. Günlük hayatta da kolaylıkla giyebileceğiniz ender türde topuklu modellerden biridir.
Kullanımı bu denli rahat olduğundan ötürü her rengi ve her modeli bulunur. Yeni sezonun tüm trendlerini platform topuklu ayakkabılarda da görmek mümkündür.
Platform Topuklarla Yükselen Şıklık
yazlik-platform-ayakkabilarPlatform topuklar ilk olarak Antik Yunan Tiyatrosu ve eski Çin’de Pekinoperasında önemli bir karakteri canlandıran oyuncuları öne çıkarmak için kullanıldı, 16. Yüzyılda ise hayat kadınlarının kendilerini göstermek için kullandığı bir silahtı. 18. yüzyılda Avrupa’da çamurdan kurtulmak ve statü belirlemek için tercih edildi. 1930’larda tekrar gündeme gelen platform topuk, 1960’larda dikkat çekmeye başladı, 1980’lerin başına kadar altın çağını yaşadı.
Dans ve müziğin, özgür yaşamın hayat felsefesi olduğu ‘çiçek çocuklar’ devrinde, platform topuklar dönemin felsefesiyle çok özdeşleşti. Kadınları zorlayan ve hareket özgürlüğünü kısıtlayan ince topuklar yerine, platform topuklar dans pistlerinde tercih edilmeye başladı. Platform ayakkabıların gelişmesinde Salvatore Ferragamo’nun büyük etkisi oldu, şarap şişelerindeki mantarı platform topukta kullanmayı icat etti, mantarı deriyle kaplayarak yeni bir çığır açtı. Böylelikle platform topukların üretim maliyeti düştü ve bu yeni halleriyle çok daha hafif olduklarından, kullanım kolaylığı daha da arttı.
1990’ların başında ise Vivienne Westwood’un tasarımını giyen Naomi Campbell’in Paris’teki defilede podyumda yüksek platformlarıyla düşmesi, tüm gözleri tekrar bu ayakkabılara çevirdi. Platform topuklu ayakkabıları eleştirenler olsa da bu kullanışlı ayakkabılar artık çoktan kadınların ayrılmaz bir parçası olmuştu ve popülaritesinden hiçbir şey kaybetmedi. Naomi Campbell’ın başına gelen talihsiz kazanın sorumlusunun çalışma saatlerinin yoğunluğu ve eksik beslenme olduğu düşünüldü ve platform topuk ayakkabılar aklandı.
Yine o yıllarda en parlak döneminde olan popüler grup Spice Girls’ün yüksek ve renkli platformlar üzerindeki hareketli dansları da bu topuğu günlük hayatımızın vazgeçilmezi yaptı. Şimdilerde ise 90’ların yeniden moda olmasıyla bu retro akımını platform topuklu ayakkabılar üzerinde görmek mümkün.  Rengarenk, şık, her tarzda kıyafetle kombine edilebilen bu ayakkabılar, hayatımızda dişiliğin en trend hali olarak vazgeçilmezlerimiz arasında yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder