Ana Sayfa

TATILLERIN EN GUZELI SOMESTR

Tatillerin en güzeli sömestr diyenler?

Birde hiç sevmem sömestr'ı diyenler?

Tahminen sevmeyen çok azdır diye düşünüyorum. Herkese kısa da olsa tatiller iyi gelir.. Dinlendirir, yeniler.
Ya üniversiteliller? Onlar Vizey'di Final'di derken belki de yeni varmışlardır anne ve babalarının o sıcacık evlerine..
Tatile başladınız neredeyse bitiyor bile. Fakat birçoğumuzun minikte olsa bi tatil planı olduğunu biliyorum..
Belki Kayağa gitmek, yada evimiz de geçireceğimiz birkaç sakin gün. Ya da karneleri göstermek için Büyükanne ve Büyükbaba ziyaretleri.

Şubat tatilinde ne gidecek bir yolum nede yoldan gelmesini beklediklerim var diyorsanız. Sizde güzel bir hafta sonu geçirin ve çocuklar gibi eğlenin. Mesela şehrinizin bilmediğiniz yerlerini keşfedin. Ne dersiniz?

BEYAZ PERDE'NIN KAZANANI BELLI OLDU

Geçtiğimiz günler de sizlere İzmir de düzenlenecek olan 8.GELİNLİK, DAMATLIK, ABİYE GİYİM FUAR'ından bahsetmiştim.

IF WEDDING FASHION SHOW Kapsamında gerçekleştirilen "Beyaz Perde" temalı 5.si düzenlenen Gelinlik TasarımYarışma'sın da kazanan belli oldu.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü 4.Sınıf öğrencisi Firdevs Tülin Gülhan Kazandı. Yarışmaya 350 Gelinlik Tasarımı başvurdu. Birinci olan Gülhan Ödülünü İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun elinden aldı.Gülhan 2 yıl sonra yapılacak olan fuarda kendi hazırladığı koleksiyondan oluşan bir defile gerçekleştirecekmiş.

Bizde kendisini Tebrik ediyor ve Başarılar diliyoruz..

SAC RENGINIZI BURCUNUZA GORE SECIN

Hazır saçtan bahsetmişken geçenler de okuduğum bir haberi sizinle paylaşmak istedim.. Sizin için düzenledim. Ve kendi burcuma baktığım da benle özdeşleştiğini gördüm. 
Bakalım sizinkiler de uyacak mı?  Eğer uyuyorsa yorum yazın  merak ediyorum.. :)


KOÇ:
Koç kadınına kızılın her tonu yakışır. Alev alev parlayan saçları olabilir.
BOĞA:
 Boğa kadınını, kızılın en açık tonları ve sarılar ifade eder.
İKİZLER: 
Çılgın, hareketli ve yerinde duramayan İkizler kadınları için rutinlik sıkıcıdır. Sürekli yeni renkler deneyebilir. En çok yakışan renk ise siyahtır.
YENGEÇ: 
Duygusal ve romantik Yengeç kadınına, balköpüğü ve açık kumral saç rengi çok yakışır.
ASLAN: 
Gösterişli Aslanın yelesini andıran gür, parlak ve uzun saçlar için fındık kabuğu saç rengi çok idealdir.
BAŞAK: 
Her alanda kusursuz görünmek isteyen Başak burcu kadınlarına, platin tonlarında saçlar çok yakışır.
TERAZİ: 
Dikkat çekmeyi seven fakat abartıdan uzak duran Terazi kadınları için kumral tonları ideal bir seçim olacaktır.
AKREP:
 Dikkatleri üzerine çekmeyi seven Akrep kadınları için altın sarısı ya da kuzguni siyah uygun bir seçim olacaktır.
YAY:
Dışa dönük, hareketli ve maceracı Yay kadınları için koyu kumral saçlar çok uygundur. 
OĞLAK:
Duygularını ön plânda tutup, fethetmeyi seven Oğlak kadını için toprak tonlarında saç rengi doğru bir tercihtir. 
KOVA: 
Sıra dışı zevklere sahip, isyankâr Kova burcu kadınları yoğun ve net kızıllar ile bir bütünlük sağlar. 
 BALIK: 
Sezgileri güçlü ve romantik Balık burcu kadınlarına toprak renginin tüm tonları yakışır.

SAGLIK & DIYET


Yapılan araştırmalara göre kışın kilo alımı ortalama  1-5 arasında oluyormuş. Sizler de kilo alanlar arasında olmak istemiyorsanız önerilerimize göz atın derim. :)

  • Havaların soğuması nedeniyle evde geçirilen zaman arttıkça gün içerisinde sarf etmiş olduğumuz efor da azalır. Hareketlerimiz kısıtlanır. 
  • Şöyle ki akşamları Tv de dizi izlemek, yanında bir şeyler tüketmek daha cazibeli hale geliyor. 
  • Aynı zaman da kışın iştahımızın arttığı ispatlanmıştır, bunun nedeni ise metabolizmaymış.
  • Soğuk havanın etkisiyle metabolizmamız hızlı çalışır, vücudumuz bu hızı dengelemek ve ısı kaybını önlemek için açlık sinyalleri yollarmış.
  • Eğer açlığımızı uzun zamana yayarsak, sık sık ama az yiyerek beslenmez isek, çok uzun süre aç kaldığımızdan ötürü yağlı karbonhidratlı ve çok kalorili gıdalara yöneliriz. 
  • Açlık krizleriyle ağır gıdalara saldırmamak için öğünler de bir tas sıcak çorba iyi gelecektir.
  • Tabi ki bu çorbaların Kremalı olmamasına özen gösterin. Sebze çorbaları ya da bakliyat çorbaları en iyi seçim olacaktır.
  • Bizler için Mangal vazgeçilmezlerimiz arasındadır. (Vejeteryanları muaf tutuyorum.) İşte bu kültürü mutfaklarınıza taşıyıp et ve tavuklarınızı ızgara olarak tüketin. 
  • Aç iken kesinlikle markete gitmeyin. Çünki ilk yöneleceğiniz yer çikolata ve ağır kalorili gıdalar reyonu  olacakttır.
  • Diyetisyenlerin, sağlıklı yaşam koçlarının değindiği ve önem verdiği konulardan birisi de kahvaltıdır.Kesinlikle kahvaltı öğününü atlamayın! Kahvaltı metabolizmanızı çalışmaya başlatacağından ve kan şekerinizi denge de tutacağından önemli bi öğündür.
  • Diğer kültürlerimizden olan Zeytinyağlılarımız.. Masanızdan eksik etmeyin. Ölçülü miktarda tüketin. 
  • Çay yerine şekersiz Bitki çaylarını tercih edin ve Bol su tüketin..   
            Sağlıklı Günler.. :)

SAGLIK & SPOR YAPMAYI SEVDIRECEK ONERILER!



Spor, dış görünüşümüzün yanı sıra, sağlığımız için mutlaka hayatımızda olması gereken en önemli şeylerden biridir. Düzenli spor yapmanın hayatımızdaki Yeri…
Spor, dış görünüşümüzün yanı sıra, sağlığımız için mutlaka hayatımızda olması gereken en önemli şeylerden biridir. Düzenli spor yapmanın hayatımızdaki önemi yadsınamayacak kadar fazladır. Ancak maalesef, ”Bir türlü spor yapma alışkanlığı edinemedim.”, ”Üşeniyorum.” gibi yakınmalarda bulunanların sayısı, spor yapanlara göre oldukça fazla. Bunun nedeni bilinçsiz yapılan spor ya da henüz bu konudaki zevklerinizi keşfetmemenizden kaynaklanıyor olabilir.
  • Yapılması gereken ilk şey kendinize uygun olan egzersizi bulmak. İlla ki tonlarcapara döküp spor salonlarında egzersiz yapacaksınız diye bir şey yok. Yürüyüş, bisiklet, paten gibi birçok spor dalı bulunmaktadır ve mutlaka hoşunuza gidecek olan bir spor dalı mevcuttur. Önemli olan kendinizi keşfetmek…
  • Spor yaptığınız ve yapmadığınız zamanlarda psikolojik olarak, artı ve eksilerini bir kağıda yazın. İnanın artılarınız çok daha fazla olacaktır. Spor yapmak vücudunuzda mutluluk hormonu salgılanmasını sağlayan en etkili yöntemlerdendir.
  • Planlı olmak, başarı getirir. Bunu unutmayın, iş hayatınızda, ev hayatınızda, ikili ilişkilerinizde olduğu gibi spor yapma konusunda da planlı olun, kendinize hedefler koyun.
  • Eşiniz ya da sevgilinizle yapacağınız uzun haftasonu yürüyüşleri ilişkinizi canlandıracak ve kaliteli zaman geçirmenizi sağlayacaktır.
  • Bu uzun yürüyüşleri tek başınıza da yapabilirsiniz. Düşünsenize eşormanlarınızı giyip, kulağınıza hoşlandığınız tarzda bi müzik verip, temiz havayla bütünleştiğinizi.. (Eğlenceli ve hızlı tempolu müzikler sporla en iyi gidendir. Bizden size tavsiye.)
  • Sosyal medyada spor yapan kişileri takip edin. Bu size değişik bakış açıları kazandırırken, kendinizi daha iyi motive etmenizi sağlayacaktır.
  • Ve en önemlisi spor yapmak birçok hastalığa yakalanma riskinizi en aza indirgiyor. Sizin ve sağlığınızın bunu hakettiğini unutmayın.

2014 MODA

Aslında Son Bir Kaç Yıldır Hayvan Figürleri Sezon Trendlerine yansıtılıyordı, Geçtiğimiz Yıllarda ise  Hayavan Figürleri Sadece Tayt İle kombinleniyordu, hatta üzerine bir kürk yelek de ekleyebiliriz. Sizce de şık olmadı mı? Özellikle de Geyik Modelli bir çok renk çeşidi olan Taytlar 2013′ün En Trend Figürlerindendi.
Bu yıl hayvan figürlü desenlerin, yerli yabancı birçok markanın koleksiyonlarında yer almasıyla, kış sezonun en sevilen modellerinden biri oldu. Özellikle kazak modellerinde, kaplan, jaguar, kedi, köpek gibi hayvan figürlü desenler kullanıldı. Bu hayvan figürlü kazaklara biraz da salaş bi hava eklenmesiyle bayanların vazgeçilmezi haline geldi diyebiliriz.  Kısa zamanda çok sevilen bu desenler, hemen hemen tüm markaların koleksiyonlarında en çok ilgi gören parçalardan oldu..
Bu tür kombinleri bir Bot veya Çizmeyle tamamlarsak çok daha şık bi görüntü elde etmiş olacağız. :)

GUNCEL HABER

İzmirliler ve evlilik hazırlığı yapanlar Haydi Kültürpark'a.. Gelinlik Damatlık ve Abiyelere bi göz atın derim.. İlginizi çekecek şeyler bulabilirsiniz. :)

GELINLIK, DAMATLIK, ABIYE

KÜLTÜRPARK’ta 22 Ocak Çarşamba günü kapılarını açacak olan If Wedding Fashion İzmir - 8. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, sektörün önemli yerli, yabancı üretici markalarına ev sahipliği yapacak.

Sektörün yerli yabancı profesyonelleri ile ulusal ve uluslararası üreticileri buluşturacak fuar; gala, tasarım yarışması, 2012 yarışması birincisi ve katılımcı solo defileleriyle İzmir’e moda şöleni yaşatacak. Defilelere J’adore, Kenzel&Bezz, Elysion ve Alchera firmaları katılıyor. Kareografisi Rönesans Ajans tarafından gerçekleştirilecek solo defilelerde ünlü modeller Özge Ulusoy, Didem Soydan, Hande Subaşı ve Larissa Gacamer’in yanı sıra 14 İzmirli manken de yer alacak.

PORTATIF AYAKKABI SAKLAMA KUTULARI

Ne zaman bir işiniz olsa o karton kutulardan ayakkabılarınızı  aramak ne kadar da can sıkıcı olmuştur.. Bu şeffaf ayakkabı kutuları sayesin de hem düzenli bir görünüm kazanmış olacaksınız, hemde zamandan kazanmış.. :)

YENILEME & SUSLEME

Eminim dolabınızda giymekten sıkılıp ama hala yep yeni duran ayakkabılarınız vardır.. Aslında onlara bi kaç işlem uygulayarak tekrardan kombinlerinizle tamamlayabilirsiniz.. İşte bi fikir sizlere..

BAYANLARIN ILK ASK'I

Ayakkabı bayanlar için ilk aşktır.. Yaz kış, sıcak soğuk demezler her zorluğa karşı şık olmayı severler.. Ayakkabının rahatlığı kadar modaya uyması ve şık olması da oldukça önemlidir.. O platformların üzerinde ne kadar da zor dursalar, bi o kadar da özgüvenli yürürler.. O yüzden bayanların ilk aşkıdır ayakkabı..

GECEN SEZON URUNLERIMIZ










GECEN SEZON URUNLERIMIZ


Geçen sezon ürünlerimiz..


GUNCEL HABER

Geçen sezona ait bi kaç model paylaşmak istiyorum.. Tabi ki yeni sezon ve yeni modeller  YAKINDA.. :)