Ana Sayfa

SAGLIK & SPOR YAPMAYI SEVDIRECEK ONERILER!



Spor, dış görünüşümüzün yanı sıra, sağlığımız için mutlaka hayatımızda olması gereken en önemli şeylerden biridir. Düzenli spor yapmanın hayatımızdaki Yeri…
Spor, dış görünüşümüzün yanı sıra, sağlığımız için mutlaka hayatımızda olması gereken en önemli şeylerden biridir. Düzenli spor yapmanın hayatımızdaki önemi yadsınamayacak kadar fazladır. Ancak maalesef, ”Bir türlü spor yapma alışkanlığı edinemedim.”, ”Üşeniyorum.” gibi yakınmalarda bulunanların sayısı, spor yapanlara göre oldukça fazla. Bunun nedeni bilinçsiz yapılan spor ya da henüz bu konudaki zevklerinizi keşfetmemenizden kaynaklanıyor olabilir.
  • Yapılması gereken ilk şey kendinize uygun olan egzersizi bulmak. İlla ki tonlarcapara döküp spor salonlarında egzersiz yapacaksınız diye bir şey yok. Yürüyüş, bisiklet, paten gibi birçok spor dalı bulunmaktadır ve mutlaka hoşunuza gidecek olan bir spor dalı mevcuttur. Önemli olan kendinizi keşfetmek…
  • Spor yaptığınız ve yapmadığınız zamanlarda psikolojik olarak, artı ve eksilerini bir kağıda yazın. İnanın artılarınız çok daha fazla olacaktır. Spor yapmak vücudunuzda mutluluk hormonu salgılanmasını sağlayan en etkili yöntemlerdendir.
  • Planlı olmak, başarı getirir. Bunu unutmayın, iş hayatınızda, ev hayatınızda, ikili ilişkilerinizde olduğu gibi spor yapma konusunda da planlı olun, kendinize hedefler koyun.
  • Eşiniz ya da sevgilinizle yapacağınız uzun haftasonu yürüyüşleri ilişkinizi canlandıracak ve kaliteli zaman geçirmenizi sağlayacaktır.
  • Bu uzun yürüyüşleri tek başınıza da yapabilirsiniz. Düşünsenize eşormanlarınızı giyip, kulağınıza hoşlandığınız tarzda bi müzik verip, temiz havayla bütünleştiğinizi.. (Eğlenceli ve hızlı tempolu müzikler sporla en iyi gidendir. Bizden size tavsiye.)
  • Sosyal medyada spor yapan kişileri takip edin. Bu size değişik bakış açıları kazandırırken, kendinizi daha iyi motive etmenizi sağlayacaktır.
  • Ve en önemlisi spor yapmak birçok hastalığa yakalanma riskinizi en aza indirgiyor. Sizin ve sağlığınızın bunu hakettiğini unutmayın.